Gea Bruins, eigenaresse Instituut Gaea

Coaching, begeleiding, verzorging, uitdaging en beter maken zit gezien mijn levensloop in het bloed. Als Z -Verpleegkundige en pedagogisch medewerkster ben ik vanuit Drenthe naar Den Haag verhuisd om verder te professionaliseren in de verpleging. Vanwege het budget waarbij mijn werkgever financieel even moest wachten, werd ik gedwongen een paar maanden te wachten, waardoor ik van de nood een deugd maakte om tijdelijk even iets anders te doen.

Ik ben begonnen aan een opleiding tot all-round schoonheidsspecialist met de specialisatie dermatologie. Omdat ik zelf ook te kampen had met ernstige eczeem en allergische reacties aan mijn huid werd de honger naar oplossingen steeds groter en groter. Vervolgens ben ik een opleiding pedicure en manicure gaan volgen. In eerste instantie wilde ik mijn ervaring en kennis combineren door het vak uit te oefenen op de doelgroep zwakzinnigen / psychiatrische patiënten. Al snel werd de klantenkring te groot en werd het tijd om een keuze te maken tussen verpleegkundige of zelfstandig schoonheidsspecialist.

Een traject om mijn competenties in kaart te brengen leverde, naast 5 dikke mappen vol met diploma’s en certificaten, ook de keuze op om te kiezen voor een eigen schoonheidssalon. In 1993 opende Instituut GAEA haar deuren! Sindsdien heb ik nog vele cursussen en bijscholingstrajecten gevolgd, waaronder de opleiding tot medisch pedicure. Steeds verder ben ik gespecialiseerd in huidverbetering en in voeding. Trots ben ik als de klant tevreden de deur uit gaat en er verbetering plaats heeft kunnen vinden.