Littekens

Littekens, striemen en striae kunnen overal op het lichaam verschijnen. Hierdoor voel je je misschien niet lekker in een hemd, T-shirt of korte broek. Dit kan je zelfvertrouwen gigantisch beïnvloeden. Met een gepaste littekenbehandeling zit jij weer goed in je vel!

littekens

Littekens herkennen

Littekens ontstaan bijvoorbeeld na een diepe wond door een operatie of ongeval. Of misschien door acne. Doordat littekens kunnen variëren van kleur, formaat en structuur, wordt elk litteken uniek behandeld.

Striae herkennen

Striae, stretch marks of striemen verschijnen wanneer de huid sneller oprekt dan die zelf kan bijhouden en zijn ook een vorm van littekens. Dit kan door gewichtstoename, snelle groei (zoals in de puberteit) of als gevolg van een zwangerschap.

Littekens, striemen en striae behandelen

Door middel van verschillende methoden zijn littekens goed te behandelen:

  • Met microneedling worden kleine naaldjes gebruikt om de huid te stimuleren ter genezing en voor de aanmaak van collageen, waardoor littekens geleidelijk verminderen.
  • Cupping zorgt ervoor dat de bloedcirculatie verbetert in het gebied met littekens en maakt verklevingen los. Tijdens dit proces worden collageen en elastine aangemaakt, waardoor de littekens versoepelen en vervagen.
  • Om verdere striae te voorkomen is een gezond, gebalanceerd dieet belangrijk. Daarom geven we ook voedingsadvies.

De behandelingen kunnen worden gecombineerd voor het beste resultaat. Neem hier contact op voor een consult!

Ervaringen

Top medisch advies en fijn geholpen voor herhaling vatbaar.

- Pascal

Zeer professioneel en zeer vriendelijk

- Henny

Zeer goede ervaring

- Wim