Psoriasis

Er zijn veel mensen die met een schilferende huid te kampen hebben, al dan niet gecombineerd met roodheid. Oorzaken kunnen verschillend zijn, maar vaak is het een gevolg van een droge huid. Ook kan het een medische aandoening zijn, zoals eczeem, seborroïsche dermatitis en psoriasis. Psoriasis en eczeem hebben veel overeenkomsten, maar ook belangrijke verschillen. Daarnaast kan het ook het gevolg zijn van een allergische reactie.

psoriasis

Psoriasis uitgelegd

Psoriasis is een auto-immuunziekte (afweer tegen bacteriën en virussen), die een stoornis in de huidgroei veroorzaakt. De vernieuwing van de huidcellen gaat sneller dan normaal. Het uit zich op de huid met witte/zilverkleurige schilfers en rode plekken. Het kan op het hele lichaam voorkomen, maar er zijn ook kenmerkende plaatsen zoals op de ellebogen, knieën, scheenbenen en haargrens. De plekken kunnen jeuken, maar ook veel pijn doen. Sommige mensen met psoriasis krijgen ook ontstekingen in de gewrichten, voornamelijk in de handen en voeten. Het is een erfelijke huidaandoening en kan zich op elke leeftijd openbaren.

Er zijn factoren die een psoriasisplek kunnen verergeren, zoals ontstekingen, wondjes, stress en voeding of bepaalde medicijnen.

De behandeling

Psoriasis is niet te genezen, maar we hebben wel behandelingen die ertoe kunnen bijdragen die te verminderen. Een voorbeeld van een behandeling zou kunnen zijn om de huidbarrièrefunctie te verbeteren. Maar desalniettemin zal het altijd op de persoonlijke situatie afgestemd worden. 

Ervaringen

Top medisch advies en fijn geholpen voor herhaling vatbaar.

- Pascal

Zeer professioneel en zeer vriendelijk

- Henny

Zeer goede ervaring

- Wim