Acne is een huidaandoening waarbij puistjes (pustels), mee-eters ( comedonen) en rode bultjes ( papels) en/of ontstekingen ( noduli) voorkomen. Het uit zich meestal in het gezicht, op de borst, rug, nek en/of de schouders. Daar waar veel talgklieren bevinden op delen van de huid komt vooral acne voor.

Acne is een van meest voorkomende huidaandoening. Ongeveer 85% van de mensen, in de leeftijdgroep van 12 tot 24 jaar heeft last van acne in mindere of meerdere mate.

Het komt rond de puberteit vaker voor bij mannen dan bij vrouwen. Acne komt ook steeds vaker voor bij volwassen met name bij vrouwen.

Oorzaken Acne

Er zijn verschillende factoren die van invloed zijn op het ontstaan van acne. Waaronder een verhoogde talgproductie, dit ontstaat in de puberteit onder invloed van hormonen. Maar ook gecombineerd of van invloed met factoren zoals stress, voeding, leefstijl, ziekte van Lyme of zwangerschap.

Acnebehandeling

Er zijn verschillende behandelmethodes die wij bij Instituut Gaea toe kunnen passen om acne te verminderen en/of oplossen. Denk daarbij aan peeling kuren, vitamine kuren wel al dan niet in combinatie met gebruik van de DF-Machine. voedingsadviezen of Microneedling behandelingen.

Wij maken gebruik van producten met Environ, LavieSage, ANP, en Jane Iredale.

Welke behandelmethode voor u geschikt is zal altijd voorafgaand zijn aan een Environ Discovery treatment. Afhankelijk van uw zorgverzekering is er ook zelfs vergoeding mogelijk. Wij zijn gespecialiseerd in acne en geregistreerd bij brancheorganisatie ANBOS.

Advies: