Blog

Attentie voor je voeten!

Je voeten zijn de dragers van je lichaamsgewicht. Je kunt je daarom wel voorstellen dat ze op een dag veel te verduren hebben. Vooral als jij op je werk veel kilometers maakt. Je staat, loopt en bent te vinden op allerlei verschillende plekken. Na een lange dag heb je ook zeker last van je voeten. Gelukkig is het na eventjes rust weer weg. Toch is het belangrijk om eens in de zoveel tijd je voeten wat aandacht te geven, om vervelende klachten te voorkomen of tegen te gaan.

voeten

Overbelaste voeten

Het moment dat je voeten pijnlijk aanvoelen, is een alarmbel van vermoeidheid. Je lichaam geeft op deze manier een teken dat je over je grenzen heen gaat. Toch is het verleidelijk om maar gewoon door te blijven gaan. Je voeten zijn namelijk voor je gevoel onbelangrijk. Maar wanneer je té lang door blijft gaan, komen er meerdere klachten aan het licht dan alleen vermoeidheid.

Andere klachten

Verdere klachten die kunnen ontstaan, zijn:

  • Platvoeten
  • Eeltknobbels
  • Gezwollen voeten
  • Beschadigde teennagels
  • Schimmelnagels

Belang van goede schoenen

Aangezien je met fysiek werk je voeten langere tijd belast, is goed schoeisel belangrijk. Kijk bijvoorbeeld of je schoenen stevig om je voeten zitten. Zo voorkom je dat je voeten continu heen en weer schuiven. Let er echter wel op dat er een klein stukje ruimte overblijft bij de tenen. Anders knellen de tenen af, wat de kans op ingroeiende nagels kan vergroten. Ook worden je voeten dan sneller koud. Een ander belangrijk deel van de schoen is de zool. Schoenzolen zorgen onder meer voor grip, stabiliteit en demping. Vandaar dat het verstandig is om hierin te investeren.

Ontspanningsmoment

Naast praktische schoenen, kan het ook geen kwaad om eens in de zoveel tijd een voetbad toe te passen. Zo bied je je voeten en jezelf ontspanning. Zorg bij het vullen van het voetbadje ervoor dat je water lauwwarm is. Voor de geur kun je er nog een middeltje bij gooien, zoals lavendelolie. Daarna mogen je voeten erin en heerlijk weken. Blijf echter niet te lang met je voeten in het water om infecties te voorkomen. Tien minuten is vaak al voldoende. Na het voetbad voel je rust door je hele lichaam en zijn je voeten zacht en schoon.

Stapje verder

Goed schoeisel en een voetbad zijn al effectieve handelingen om voetklachten te voorkomen. Maar met een pedicure ga je nog net een stapje verder. Tijdens een pedicure kunnen problemen vroeg ontdekt worden. Denk hierbij aan likdoorns, eeltknobbels of schimmelinfecties. Daarnaast wordt tijdens een pedicure een massage toegepast, wat ervoor zorgt dat je circulatie bevordert. Het vermindert eventuele pijn en zorgt voor diepe ontspanning.

Cosmetische functie

Het is wellicht al een fijn idee dat oneffenheden en spanning weggehaald wordt met een pedicure. Maar het heeft natuurlijk ook een cosmetische functie. Je nagels worden onder andere geknipt en gevijld. Daarnaast maakt de specialist je nagelriemen los en verzorgt je nagelwallen. De pedicure wordt vaak afgesloten met een verzorgende crème. Na de behandeling zien je voeten er weer verzorgd en als nieuw uit.

Over Instituut GAEA

Wil jij je voeten wat extra aandacht geven door middel van een pedicure? Bij Instituut GAEA helpen we je graag verder. Onze specialisten zijn ook opgeleid om medische pedicures uit te voeren, zoals bij diabetes of reuma. Naast pedicures, bieden wij behandelingen aan op gebied van huidverbetering, huidverzorging en andere schoonheidsbehandelingen. Welke behandeling dit ook is, we stemmen het altijd persoonlijk af op jou. Jij verdient namelijk een moment voor jezelf, waarbij het resultaat goed zichtbaar is. Wil je graag meer weten? Neem gerust contact op.

Ervaringen

Top medisch advies en fijn geholpen voor herhaling vatbaar.

- Pascal

Zeer professioneel en zeer vriendelijk

- Henny

Zeer goede ervaring

- Wim