Blog

Fruit voor je huid: alles over vitamines

Vitamines mogen onzichtbaar zijn, maar ze hebben veel impact op je lichaam. Wanneer je een tekort hebt, kunnen er lichamelijke klachten ontstaan. Je voelt je wellicht vaker moe. Of hebt een verminderde weerstand. Het kan zelfs invloed hebben op je huid! Eén van de sleutels naar een gezonde huid zijn vitamines. Maar in welke vormen zijn ze allemaal te vinden? Instituut GAEA vertelt graag meer.

vitamines

Verschillende soorten

Vitamines zijn te vinden in allerlei letters van het alfabet. Zo heb je onder andere vitamine A, B, C, D en E. In de meeste gevallen maakt je lichaam al een klein deel van de vitamines zelf aan. Maar soms is het niet genoeg om in balans te blijven. Daardoor vermindert je huidconditie en ontstaan er oneffenheden. Het is dan wenselijk om je huid een handje te helpen. Dit kun je doen door op verschillende manieren je lichaam te voorzien van de vitamines.

Eet je huid gezond

Voeding en je huid staan nauw met elkaar in verband. Wanneer je vitaminerijke producten eet, geeft dat ook positief effect op je huid. Als voorbeeld vitamine A. Voedingsmiddelen zoals vlees, vis en zuivel bevatten veel van deze stof. Door regelmatig zulke producten in te nemen, krijgt je huid antioxidanten binnen. En deze beschermen je huid weer tegen vrije radicalen van buitenaf. Dezelfde werking hebben de vitamines E en C, die voornamelijk te vinden zijn in fruit en groente. Probeer daarom je wekelijkse eetpatroon aan te vullen met bijvoorbeeld spinazie, appels, noten en andere antioxidantenrijke voedingsmiddelen.

Aanvullende supplementen

Een andere manier om vitamines binnen te krijgen, is door middel van voedingssupplementen. Dit zijn producten in vorm van pillen, poeders, druppels, of drankjes. Het biedt de mogelijkheid om een specifieke vitamine te gebruiken voor een bepaald huidprobleem. Zo is vitamine C effectief bij het tegengaan van huidveroudering. Het stimuleert de aanmaak van collageen, waardoor je huid verstrakt. Vitamine B5 is weer goed voor hydratatie om een droge huid te verbeteren. Vul het aan bij je dagelijkse voeding en je krijgt een dubbele werking.

Cosmetica en vitamines

Door voeding en supplementen werk je voornamelijk vanuit de binnenkant. Maar vitamines zijn ook aan de buitenkant te gebruiken! Steeds meer cosmetica voegen vitamines toe als ingrediënt in verschillende producten. Zo ook het merk Environ. In deze verzorgingsproducten zitten hoge dosissen vitamine A en antioxidanten. Vitamine wordt in de schoonheidswereld ook wel ‘Retinol’ genoemd. Retinol versnelt je celvernieuwing, waardoor je huid gladder en egaler oogt. Vitamine A wordt hierom gezien als anti-agingmiddeltje. Maar over het algemeen zijn producten met retinol breed in te zetten.

Krachtige combinatie

Bij Instituut GAEA vinden we het belangrijk dat je huid op een natuurlijke manier wordt verbeterd, met zichtbaar resultaat. Voeding en huidverbetering slaan hier dan ook de handen met elkaar ineen. Door zowel de vitamines van binnen en van buiten te gebruiken, ontstaat er een krachtige combinatie. Je huidconditie verbetert en is weerbaarder tegen invloeden van buitenaf. Ook als je kampt met een specifiek huidprobleem, is er veel te doen met vitamines uit voeding en verzorgingsproducten.

Over Instituut GAEA

Wil jij je huid graag verbeteren met vitamines? Neem gerust contact op. Onze specialisten voorzien je graag van advies. Bij Instituut GEAE beginnen we altijd met een persoonlijk intakegesprek. Op die manier krijgt ieder persoon een eigen behandelplan opgesteld, afgestemd op jou en je huid. Daarnaast kun je ook terecht voor diverse schoonheid en ontspanningsbehandeling. Want jij verdient ook weleens een moment voor jezelf!

Ervaringen

Top medisch advies en fijn geholpen voor herhaling vatbaar.

- Pascal

Zeer professioneel en zeer vriendelijk

- Henny

Zeer goede ervaring

- Wim