Blog

Leer je huidtype kennen!

Ieder mens is verschillend. Gelukkig maar, want wanneer we allemaal hetzelfde zouden zijn, is de wereld wel erg eentonig en saai. Toch wensten we bij sommige zaken wel dat we allemaal hetzelfde waren. En dat is bijvoorbeeld bij het hebben van een probleemloze huid. Helaas is niet iedereen hier mee gezegend en er bestaan verschillende unieke huidtypes. Maar welke huidtypes zijn dat eigenlijk? Instituut GAEA vertelt je graag meer.

huidtype

Normale huid

Om te beginnen bespreken we de normale huid. Wanneer je dit huidtype hebt, voelt je gelaat zacht en soepel aan. Bovendien is je huid egaal met een gelijkmatige teint. Dit komt doordat er een goede doorbloeding is en je vet- en vochtverhouding in balans zijn. Dat betekent dat er ook geen bijzonderheden zijn met je poriën. Ze zijn wel zichtbaar, maar niet zodanig dat het van een afstand ook opvalt. Kortom, dit huidtype is vrijwel probleemloos.

Vette huid

Een huidtype waar de poriën wel grover zijn dan normaal, is bij een vette huid. Normaliter maakt je lichaam van nature talg aan. Dit is om je huid soepel te houden. Maar bij een vette huid is de talgproductie te hoog. Daardoor raken je poriën verstopt en ontstaan er ontstekingen. Dat uit zich ook wel in puistjes, mee-eters en een voortdurende glans. Wanneer je een vette huid hebt, ben je ook gevoeliger voor acne. Daarom is het belangrijk om de juiste verzorging te gebruiken. Wij staan altijd klaar voor persoonlijk advies.

Droge huid

Voelt jouw huid snel trekkerig aan en heeft het een doffe teint? Dan is de kans groot dat jij een droge huid hebt. Bij dit huidtype is je structuur zeer fijn. Daarom voelt het ook schraal aan na bijvoorbeeld het wassen. Bovendien maakt je lichaam te weinig vet en vocht aan voor je gelaat. Daardoor ontstaan er ook oneffenheden, zoals droogtelijntjes, schilfertjes of rode vlekjes. Een droog huidtype kan door erfelijke aanleg ontstaan, maar ook uv-straling, te weinig drinken en roken hebben veel invloed.

Gemengd type

Het is ook mogelijk dat je kenmerken hebt van een vette én een droge huid. Dat noemen we ook wel een gemengde huid. Dit huidtype kun je verdelen in twee zones. Je T-zone die bestaat uit je neus, kin en voorhoofd en de grotere zone, namelijk je wangen. De T-zone is het gedeelte dat vet is. Je wangen daarentegen voelen weer droog aan. Voor een gemengde huid is een verzorging nodig die bestaat uit hydraterende en exfoliërende producten.

Het gevoelige type

Een huidtype dat kenmerken deelt met een droge huid, is de gevoelige huid. Je huidstructuur is ook dun en kwetsbaar. Het verschil is echter dat dit type vatbaarder is voor irriterende stoffen van buitenaf. Zon, sneeuw, kou of wind zijn al verschijnselen die invloed hebben. Maar ook schoonmaakmiddelen, stress en verkeerde stoffen in verzorgingsproducten kunnen een reactie uitlokken. Je huid reageert dan met jeuk, rode vlekjes, een branderig gevoel of schilfers.

Verouderde huid

Ook kun je te maken hebben met een verouderde huid. De naam zegt het eigenlijk zelf al: er is sprake van huidveroudering. Dit een huidtype waar we allemaal mee te maken krijgen. Door de jaren heen verliest je huid elasticiteit. Ook neemt de aanmaak van collageen en elastine af, de stoffen die nodig zijn voor een sterke huidstructuur. Als gevolg van de verslapping, ontstaan er rimpels en fijne lijntjes. Huidveroudering valt misschien niet tegen te houden. Maar, net zoals bij alle andere huidtypes, is er veel mogelijk op gebied van huidverbetering.

Aangenaam kennis te maken

Ben je niet helemaal zeker welke huidtype je hebt? Bij Instituut GAEA hebben we een fijne kennismakingsbehandeling. Ook wel de Consultation Discovery Treatment. Hierbij doen we een complete huidanalyse, kijken we naar je situatie en welke behandeling goed aansluit. Op die manier wordt je huidtype en jijzelf echt persoonlijk behandeld. Vervolgens krijgt je persoonlijk advies en een compleet behandelingsplan voor thuis en in de salon. Alles voor een evenwicht tussen uiterlijke en innerlijke schoonheid.

Ervaringen

Top medisch advies en fijn geholpen voor herhaling vatbaar.

- Pascal

Zeer professioneel en zeer vriendelijk

- Henny

Zeer goede ervaring

- Wim