Rode vlekken of een rode huid kan erg als storend worden ervaren. Toch kan roodheden verschillende oorzaken hebben. De huid kan bijvoorbeeld bij temperatuurschommelingen of bij inspanning al rood kleuren.

Bij couperose en Rosacea zie je vaak een blijvende roodheid in het gezicht. Zowel Couperose als Rosacea kenmerkt zich met rode vlekken al dan niet met zichtbare bloedvaatjes en/of bultjes in en op de huid.

Wat is Couperose?

Er is een toename van zichtbare bloedvaatjes in het gezicht. Dit wordt ook wel teleangiëctastieën genoemd. De bloedvaatjes zijn verwijd en zijn niet meer in staat samen te trekken, waardoor ze zichtbaar blijven in de huid. Ze kunnen naast rode ook paarsige/blauwe verkleuringen hebben. Mogelijke oorzaken kan te maken hebben met erfelijkheid, blootstelling van de zon en collageenafname, medicijnen, voeding.

De plaatsen waar couperose vooral zichtbaar zijn is de wangen en neus.

Wat is Rosacea?

Het betekent letterlijk “ rood als een roos”, en is een chronische aandoening die veelal gekenmerkt gaat met een felrode kleur aan de huid, daarnaast zijn er kleine bloedvaatjes te zien en bultjes. De bultjes zijn ontstekingen. Dit is niet het gevolg van hoge talgproductie zoals bij acne. Er zijn triggers zoals alcohol, temperatuurschommelingen, stress en voeding welke van invloed zijn bij het verergeren van de rode kleur bij mensen met rosacea.

Welke behandelingsmethoden voor couperose/rosacea we bieden bij Instituut GAEA?

Dit is afhankelijk van de mate van couperose en/of rosacea van uw huid.  We kijken samen met u naar de meest geschikte behandeling/verzorging.

Hoe? Door als eerst een Environ Discovery Treatment te boeken.
Hierin wordt het voor u inzichtelijk gemaakt met wat u kan verwachten en hoe uw huid er op dit moment aan toe is.

Advies: