Blog

Alles over make-up van Jane Iredale!

Veel mensen gebruiken dagelijks make-up. Sommigen om de ogen te accentueren, eruit te laten knallen met een oogschaduw of om de huid egaal maken met een foundation. De één houdt van een uitbundige look, terwijl de ander het graag natuurlijk houdt. Wat voor make-uplook je ook kiest, je wilt graag dat je huid gezond blijft. Dat kan met producten van goede kwaliteiten. Daarom laat Instituut GAEA je graag kennismaken met de producten van Jane Iredale.

make-up

Vrouw achter het merk

Jane Iredale was, voordat ze terechtkwam in de schoonheidswereld, al bekend met bepaalde aspecten van deze industrie. Als casting director en producer zag ze hoe deze wereld geobsedeerd was met uiterlijkheden. Maar ook ontdekte ze dat lang niet alle make-upproducten zorgden voor een stralend uiterlijk. Sommigen veroorzaakten zelfs bepaalde huidproblemen. Daarom besloot Jane Iredale een eigen make-uplijn te ontwikkelen. Make-up die de huid verzorgt, kalmeert en beschermt.

Werken met mineralen

Om huidvriendelijke producten te creëren, is de gehele make-uplijn gebaseerd op mineralen met een mix van pigmenten. Deze stoffen zorgen ervoor dat je huid niet gaat irriteren of je poriën verstopt raken. De huid kan normaal blijven ademen en functioneren. Ondertussen wordt je huid ook nog beschermd tegen vervuilende stoffen. Hierdoor blijft je huid gezond, en wordt zelfs tegelijkertijd verzorgd.

Natuurlijke producten

De make-up van Jane Iredale is geheel natuurlijk. Zo worden er geen synthetische geur- en kleurstoffen en bewaarmiddelen aan toegevoegd. Waar normaal bewaarmiddelen nodig zijn, maakt Jane Iredale gebruik van natuurlijke stoffen. Je huid loopt hierdoor minder risico op allergische reacties of andere irritaties.

Niet getest op dieren

Daarnaast vond Jane Iredale het belangrijk de make-up diervriendelijk te produceren. Veel merken maakten (en maken) gebruik van dieren om cosmetica of bepaalde ingrediënten uit te testen. Gelukkig is dit bij Jane Iredale niet het geval. Het merk wordt door PETA erkend als een dierproefvrij merk.

Vaste dekking

Wanneer jij je make-up perfect hebt aangebracht, is het ontzettend frustrerend wanneer het na een paar uur alweer uitloopt. Daarin vervullen de mineralen in Jane’s producten weer een effectieve rol. De minerale pigmenten maken de make-up zo dekkend, dat het nauwelijks bijgewerkt hoeft te worden. Geen vervaagde lijnen of uitlopende mascara. Ook als je onzuiverheden of roodheid wilt verbloemen, kan dit erg van pas komen.

Professioneel laten opmaken

Om erachter te komen welke producten van Jane Iredale bij jou passen, helpen we je bij Instituut GAEA graag verder. Zo kun je je bij ons laten opmaken met de make-upproducten van dit merk. Zo maak je kennis met de make-up én loop je de deur uit met een prachtige look. Ook adviseren we je graag over welke kleuren en producten goed bij jouw huid passen. Wanneer je tevreden bent, kun je de make-up bij ons in de salon aanschaffen. Dan kun jij er thuis ook mee aan de slag.

Meer weten?

Wil jij je graag laten opmaken of heb je vragen op gebied van make-up? Neem gerust contact met ons op. We bieden ook een workshop aan waarin je dieper ingaat op make-uptechnieken. Daarnaast bieden wij ook behandelingen aan op gebied van huidverbetering, ontspanning en voeding. Misschien kamp je wel met acne of wordt het weer tijd voor wat aandacht voor je voeten. Je kunt bij ons terecht voor uiteenlopende behandelingen voor een gezonde huid én lichaam! Zien we je snel?

Ervaringen

Top medisch advies en fijn geholpen voor herhaling vatbaar.

- Pascal

Zeer professioneel en zeer vriendelijk

- Henny

Zeer goede ervaring

- Wim