Blog

Invloed van luchtvervuiling op je huid!

Zonder dat we het doorhebben, worden we dagelijks constant blootgesteld aan schadelijke stoffen. In steden dwarrelen er namelijk verschillende soorten stoffen door de lucht. Hierdoor ontstaat er een vervelend fenomeen dat invloed heeft op veel aspecten van het leven, namelijk luchtvervuiling. Het heeft een ongunstige impact op het milieu, maar kan ook een rol spelen bij huidproblemen. Het is daarom belangrijk om je huid te beschermen en goed te verzorgen.

invloed van luchtvervuiling

Stadslucht

De zon, stress en roken zijn allerlei factoren die je huidbarrière kunnen beschadigen. Maar verschillende onderzoeken tonen ook aan dat de stadse lucht invloed heeft. Dit komt onder andere doordat de lucht hier meer vervuild is. Door menselijke handelingen en natuurlijke processen worden er schadelijke stoffen uitgestoten. De lucht kan dan vervuild worden door koolmonoxide, stikstofoxiden, zwaveloxiden of fijnstof. Deze stoffen kleven automatisch vast aan jouw huid.

Bijkomende luchtvervuiling

Een andere vorm van luchtvervuiling is ozon. Ook wel ‘smog’ genoemd. Hoge ozonconcentraties vormen zich wanneer grote hoeveelheden verontreinigende stoffen in de lucht hangen. Er ontstaan onder andere fijnstofdeeltjes in de atmosfeer. Smog wordt ook gecreëerd doordat zonlicht in aanraking komt met de vervuilende stoffen. Vaak komt deze vorm van ozon in de zomer voor. In de koudere maanden is de zon namelijk minder krachtig.

Gevolgen van luchtvervuiling

Smog en luchtvervuiling door uitstootgassen hebben allebei invloed op je huid. Het irriteert de huid en het is mogelijk dat je last krijgt van verschillende oneffenheden. De luchtvervuiling in de stad is ook een grote boosdoener bij huidveroudering. Door de schadelijke stoffen, droogt je huid sneller uit. Dat maakt dat er sneller lijntjes of rimpels te zien zijn. Ook pigmentvlekken kunnen ontstaan door de chemicaliën. Nitrogeendioxide is een voorbeeld van dit soort schadelijke chemicaliën. Dit zet je pigmentcellen aan tot overproductie, waardoor er donkere vlekken tevoorschijn komen.

Bescherming voor je huid

De stad vermijden en geen blootstelling meer aan luchtvervuiling is vaak onmogelijk. Wat wel een haalbaar is, is het goed beschermen en verzorgen van je huid. Ten eerste is het belangrijk je huid elke ochtend en avond reinigen. De viezigheden worden hierdoor verwijderd en je huid kan herstellen. Ook hydrateren is belangrijk, hierbij help je de huid te herstellen en bij de beschermfunctie die de huid heeft. Een gehydrateerde huid is namelijk veel beter in staat om invloeden van buitenaf af te stoten. 

Effectief behandelen

Wanneer jij kampt met een bepaald huidprobleem, is het van belang om de juiste verzorgingsproducten uit te kiezen. Instituut GAEA kan jou hierin adviseren. We hebben verschillende merken tot onze beschikking. De Environ-producten bevatten bijvoorbeeld veel antioxidanten. Dit ingrediënt helpt de beschadigde huid door stadslucht. Als je last hebt van huidveroudering, zijn er ook andere verzorgingsproducten waar de specialisten gebruik van maken.

Over Instituut GAEA

Een goede thuisverzorging is natuurlijk belangrijk. Maar ook is het prettig de huid zo nu en dan grondig te verzorgen en te reinigen. Bij Instituut GAEA kijken we grondig naar je huid en stellen een persoonlijk plan op. Zo kan er doelgericht behandeld worden. Bovendien creëer je ook een heerlijk rustmomentje voor jezelf. Door alle drukte in het dagelijks leven verdienen we dat eens in de zoveel tijd! Neem gerust contact op voor vragen of het maken van een afspraak.

Ervaringen

Top medisch advies en fijn geholpen voor herhaling vatbaar.

- Pascal

Zeer professioneel en zeer vriendelijk

- Henny

Zeer goede ervaring

- Wim