Blog

Verzorgen van je rode huid? Pak het uitgebreid aan!

We hebben er allemaal weleens mee te maken gehad: een rode huid. Wellicht doordat er sprake was van een spannend moment en je moest blozen, of omdat je te lang in de zon had gezeten. Van deze rode huid ben je als het goed is binnen een paar seconden, of in het geval van verbranding na een paar dagen, weer verlost. Wanneer roodheid een langere tijd blijft hangen, is er meer aan de hand. Grote kans dat er dan sprake is van een huidprobleem. Om je rode huid te kalmeren, kunnen er bepaalde acties ondernomen worden.

rode huid

Rode huid

Roodheid is een veel voorkomend probleem. In sommige gevallen is het een kwestie van een natuurlijke proces. Door de jaren heen worden de bloedvaten in je gezicht steeds wijder. En hoe wijder ze worden, hoe meer ze opvallen. Daardoor ontstaat er roodheid of vlekjes. Deze roodheid kan verergeren door verschillende factoren. Misschien ervaar je veel stress en wordt de roodheid nog duidelijker zichtbaar. Of er spelen hormonale veranderingen, of je hebt last van de temperatuurwisselingen. Kortom, de roodheid blijft voor een langere tijd zichtbaar.

Couperose of rosacea

Wanneer je rode huid maar niet lijkt te verdwijnen, bestaat er een kans dat je last hebt van couperose of rosacea. Bij couperose zijn er verwijde rode en blauwe bloedvaatjes te zien. Bij rosacea zijn dezelfde oneffenheden te zien, maar dit gaat vaak gepaard met andere verschijnselen. Je kunt bij deze huidaandoening ook last krijgen van rode bultjes, zwellingen en geïrriteerde pukkels. Om dit soort huidproblemen te verminderen, is een totaalbenadering van verzorging nodig.

Denk om zonlicht

Uv-straling speelt een grote rol bij het verergeren van je roodheid. Onder invloed van zonlicht, kan je teint nog ongelijkmatiger worden. Er ontstaan meer rode vlekken en je roodheid verergert. Smeer je daarom je huid elke dag in. Doe dit met een krachtige SPF, die je huid goed beschermt. Ook kan je je huid beschermen door middel van kleding. Draag wat vaker een pet of een ander soort hoofddeksel.

Gezond leven

Bij het verzorgen van je rode huid hoort ook een gezonde levensstijl. Heb jij een slechte gewoonte, zoals roken? Dan is het van belang hier afscheid van te nemen. Roken vernauwt bloedvaten, waardoor zuurstof en voedingsstoffen je huid niet meer kunnen bereiken. Ook overmatig gebruik van alcohol of bepaalde medicijnen kunnen de roodheid verergeren. Een kritische blik werpen op je levensstijl is daarom verstandig.

Milde producten

Als het gaat om verzorgingsproducten, is het belangrijk om voor milde en kalmerende producten te kiezen. Het liefst met zo min mogelijk parfum en alcohol als ingrediënten. Deze ingrediënten kunnen voor irritaties zorgen. Gelukkig bestaan er verzorgingsproducten met milde ingrediënten die de huid voeden en beschermen. Producten met vitamine C kunnen bijvoorbeeld effectief zijn. Vitamine C helpt bloedvaten te versterken en helpt je afweersysteem bij invloeden van buitenaf.

Advies nodig?

Wil jij graag je rode huid aanpakken en heb je persoonlijk advies nodig? Bij Instituut GAEA helpen we je graag. Hier werken we met verschillende merken, waaronder Environ. Een merk met een breed assortiment voor allerlei huidproblemen. Als jij graag je huid grondig onder de loep wilt nemen, zijn er ook verschillende behandelingen mogelijk. We beginnen met een huidanalyse om de meest geschikte behandeling te kunnen inzetten. Daarna leggen we je huid in de watten, zodat je huid weer een gezonde uitstraling terug kan krijgen!

Ervaringen

Top medisch advies en fijn geholpen voor herhaling vatbaar.

- Pascal

Zeer professioneel en zeer vriendelijk

- Henny

Zeer goede ervaring

- Wim