Blog

Last van een droge huid? Tijd om te hydrateren!

Ons lichaam bestaat voor ongeveer zestig tot zeventig procent uit water. Je zou daardoor denken dat er aan vocht geen gebrek is. Toch kan je huid gemakkelijk een vochttekort hebben. Het gevolg daarvan is een veel voorkomend huidprobleem, namelijk een droge of vochtarme huid. En dat kan voor vervelende irritaties zorgen. Bij het tegengaan van de vochtarme huid, staat er één handeling centraal: hydrateren. Het is van belang om dit op de juiste manier te doen.

droge huid

Droge huid

Je huid kan aardig wat schadelijke invloeden verdragen, maar op een gegeven moment bereikt het zijn limiet. Als er bepaalde schadelijke stoffen in de huid dringen, beschadigt je huidbarrière. Zodra de barrièrefunctie vermindert, verliest je huid gemakkelijker vocht en ontstaat er een droge huid. Dan kun je last krijgen van een trekkerig gevoel. Ook kunnen er schilfertjes, jeuk en een rode kleur ontstaan. Dit zijn vaak de symptomen waaraan je een vochtarme huid kunt herkennen.

Behoefte aan vocht

Bij een vochtarme huid is je vochtbalans flink verstoord. Je huid heeft hierbij erg behoefte aan vocht, maar kan dit niet goed vasthouden. Vooral de bovenste laag van je huid vervult hierbij een belangrijke functie. Wanneer je huid een stabiele conditie heeft, beschermt de hoornlaag de huid tegen uitdroging en voorkomt dat water uit je huid verdampt. Wanneer hierin iets misgaat, is het zaak om je huid te ondersteunen. Dit is mogelijk door middel van hydrateren.

Voordelen van hydrateren

Naast het in balans brengen van je uitgedroogde huid, kan hydrateren ook voor andere positieve effecten zorgen:

  • Meer elasticiteit. Door regelmatig te hydrateren, blijft de elasticiteit van je huid stabiel. Zo blijft je huid voor een langere tijd strakker en behoud je je jonge uitstraling.
  • Remt talgproductie. Vaak denken we bij puistjes aan een te vette huid. Dit klopt zeker, maar bij een vochtarme huid kunnen er ook pukkeltjes tevoorschijn komen. De huid overcompenseert door veel talg aan te maken. Door voldoende te hydrateren, remt je talgproductie af. Hierdoor verminderen automatisch je oneffenheden.
  • Geeft een goed gevoel. Daarnaast heeft het invloed op je gemoed. Met een vochtarme huid krijg je last van klachten en is je huid wellicht minder mooi. Een gehydrateerde huid is glad en klachtenvrij. Dat geeft een goed gevoel!

Hydrateren van binnenuit

Maar hoe kun jij je huid goed hydrateren? De eerste stap is kijken naar hoe je van binnenuit aan de slag kunt gaan. Voeding speelt hierbij een grote rol. Voeg bijvoorbeeld groenten en fruit toe op je dagelijkse menu. Deze voedingsproducten bevatten veel water en vitaminen en mineralen. Ook mag je niet vergeten om veel (water en thee) te blijven drinken. Door genoeg te drinken, raakt je lichaam bovendien de afvalstoffen kwijt en voel je je dus beter.

Vochtinbrengende behandeling

Een andere manier om je droge huid weer in balans te krijgen, is met een professionele behandeling. Bij Instituut GAEA helpen we je graag verder. Hier bieden we de Consultation Discovery treatment aan. Een behandeling waar alle aandacht uitgaat naar jouw huid en huidprobleem. Het bestaat uit een huidanalyse en verschillende handelingen op gebied van huidverbetering. Je huid wordt gereinigd, gemasseerd, gehydrateerd en geëxfolieerd.

Uiterlijk en innerlijk

Bij Instituut GAEA willen we jou mooi laten voelen, zowel van binnen als van buiten. Dat doen we aan de hand van beautybehandelingen, maar ook door hulp te bieden bij voeding. Wij geloven in de ultieme combinatie tussen voeding en huidverbetering! Dé samenwerking voor een stralende huid. Wil jij meer weten? Schroom niet om contact op te nemen.

Ervaringen

Top medisch advies en fijn geholpen voor herhaling vatbaar.

- Pascal

Zeer professioneel en zeer vriendelijk

- Henny

Zeer goede ervaring

- Wim